Välj bultcirkel

RETUR I VELONITY.SE

Reklamation

Är din vara defekt eller skadad? Har du fått fel vara? Din leverans kom i ett skadat paket?

Vi ber på förhand om ursäkt för besväret. Vid saknad eller defekt produkt behandlar vi reklamationen med tillverkaren.


För att göra det så smidigt och snabbt som möjligt behöver vi följande information från dig:


 • - Ordernummer
 • - Vilken produkt gäller det?
 • - Vad reklameras på produkten? (en kort beskrivning av problemet
 • - När uppstod defekten
 • - Bilder på defekten
 • - Vid transportskador, vänligen skicka oss även bilder på det skadade förpackningsmaterialet, som du måste behålla som bevis.
 • - Spårningsnumret

Vänligen skicka oss denna information via e-post till service@velonity.se 


Vi behandlar vanligtvis din förfrågan inom 24 timmar på vardagar. 


OBS: Vi behöver denna information senast tre dagar efter mottagandet av ett skadat paket för att transportskadan ska vara giltig i tid hos transportföretaget.


Har du lagt märke till en liten skada på kartongen? Då vill vi be dig att ta dig tid att besiktiga varorna för skador i transportörens närvaro innan du tar emot försändelsen.


Om du har accepterat försändelsen hjälper vi dig självklart att hantera transportskadan och hitta den snabbaste möjliga lösningen. Vi behöver relaterad information direkt efter mottagandet av försändelsen, dock senast tredje dagen efter mottagandet av paketet (t.ex. paketmottagning torsdag, avisering senast söndag).


Returnera och byta

Kan jag byta en vara direkt?

Om varan är oanvänd och i originalförpackning kan du byta varan inom 30 dagar. Köparens ansvarar själv för omkostnaden för att returnera eller byta en vara.


Återkallelse

Har du ändrat dig och vill ångra köpet av varan?

Annullering av köp - de beställda varorna har ännu inte mottagits:


För att göra detta, fyll i vårt returformulär och skicka det till oss som pdf till service@velonity.se


Begäran om att returnera en mottagen vara:


Du kan returnera alla produkter från vår butik till DF Automotive inom 30 dagar från mottagandet av varorna (DF Automotive GmbH & Co. KG, Marie-Curie-Ring 13, 24941 Flensburg), förutsatt att varorna är kompletta, oanvända och oskadade. Se till att använda vårt returformulär som medföljer returen. På så sätt kan vi placera de returnerade varorna korrekt. Informera oss även om din avbokning och paketnumret för retur av varorna via e-post till service@velonity.se


Mer detaljerad information om våra avbokningsregler finns nedan i vår avbokningsinformation.


Återbetalning

När får jag tillbaka mina pengar om jag ångrar försäljningen?

När vi har tagit emot din retur kommer den omedelbart att kontrolleras att den är komplett och skadefri. Beloppet du betalat kommer då vanligtvis att återbetalas direkt enligt ditt betalningssätt. Om skada eller användning upptäcks förbehåller vi oss rätten att sätta ett reducerat pris.


Återkallelseförklaring

Hur du återkallar ditt samtycke

Vänligen meddela oss skriftligen om att du drar dig från försäljningen. Skicka oss ett brev eller en e-post. För att hålla tidsfristen räcker det med en snabb överföring av återkallelsen till oss, men det är absolut inte nödvändigt för ett effektivt utövande av ångerrätten. Vårt serviceteam kommer då att kontakta dig och diskutera hur avvecklingsförloppet ser ut.


Efter att varorna framgångsrikt har returnerats och kontrollerats, får du pengarna tillbaka. Vänligen förstå att vi måste kontrollera varornas skick innan vi återbetalar pengarna.


Vid retur, se till att varorna är ordentligt packade för att undvika onödiga skador. Helst ska du använda originalförpackningen för returtransporten. Om du är osäker på rätt förpackning, vänligen kontakta vår kundtjänst.


Telefon: +46 8 446 807 62
Fax: 0461 / 40 68 45 89  
E-post: service@velonity.se  


Ångerrätt för konsumenter

Om du är företagare i enlighet med paragraf 14 i den tyska civillagen (PGI) (en företagare är en fysisk eller juridisk person eller ett juridiskt partnerskap) [ett juridiskt partnerskap är ett handelsbolag som är utrustat med förmåga att förvärva rättigheter och ingå passiver.] som vid ingåendet av en rättslig transaktion handlar med sin kommersiella eller egenföretags affärverksamhet. För konsumenter (en konsument är varje fysisk person som ingår en rättslig transaktion för ändamål som huvudsakligen varken är kommersiella eller för deras egenföretagares affärsverksamhet). Gäller:


Ångerrätt

Du har rätt att säga upp detta avtal inom 30 dagar utan att ange någon anledning. Ångerfristen är 30 dagar från den dag då du eller en av dig nämnd tredje part som inte är transportör har eller har tagit varorna i besittning.


För att kunna utöva din ångerrätt måste du informera oss om ditt beslut att frånträda detta avtal genom ett tydligt uttalande (t.ex. ett brev skickat per post, eller e-post). Du kan använda det bifogade avbokningsformulär, ret som modell för detta ändamål, men detta är inte obligatoriskt. För att uppfylla ångerfristen räcker det att du skickar ditt meddelande om utnyttjande av din ångerrätt innan ångerfristen har gått ut.


Adress: 
DF Automotive GmbH
Marie-Curie-Ring 13
24941 Flensburg
Telefon: +49461/430 415 20 (nytt svensk nummer)
E-post: service@velonity.se
Adm. VD: Daniel Jonas, Felix Lemke
Webbplats: http://www.velonity.se
VAT-nummer: DE282006602
Registernummer: HRB 9221 FL
Register: Flensburg 


Konsekvenser vid återkallelse av köp

Om du ångrar detta köp måste vi återbetala alla betalningar vi har fått från dig, inklusive leveranskostnader (med undantag för de extra kostnader som följer från att välja en annan typ av leverans än den billigaste standardleveransen vi erbjuder). Återbetalningen måste göras senast fjorton dagar från den dag vi mottog meddelandet om din uppsägning av detta köp. För återbetalningen kommer vi att använda samma betalningsmedel som du använde för den ursprungliga transaktionen, om inte annat uttryckligen överenskommits med dig; Du kommer i inget fall att debiteras för denna återbetalning. Vi kan neka återbetalning tills vi har fått tillbaka varorna, eller tills du har lämnat dokumentation på att du har skickat tillbaka varan. Du måste lämna eller returnera varorna till oss så snart som möjligt och i alla fall senast fjorton dagar från det datum du meddelade oss om hävningen av detta köp. Tidsfristen är uppfylld om du skickar varorna innan tidsfristen på fjorton dagar har gått ut. Kostnaden för att returnera varan står köparen för. Merkostnader på grund av värdeförlust på produkten tillkommer endast om denna värdeförlust beror på hantering av varan, vilket inte är nödvändigt för att kontrollera produktens art, egenskaper och funktionalitet.


Ångerrätten gäller inte för följande köpeavtal:


 • 1. Köpeavtal för leverans av varor som inte är prefabricerade, utan tillverkade individuellt efter konsumentens önskemål, eller som är anpassade efter konsumentens personliga behov.
 • 2. Köpeavtal för leverans av varor som snabbt kan förstöras eller vars utgångsdatum snabbt skulle överskridas,
 • 3. Köpeavtal för leverans av förseglade varor som av hälsoskydds- eller hygienskäl är olämpliga för retur om förseglingen har tagits bort efter leverans,
 • 4. Köpeavtal om leverans av varor, om dessa på grund av sin beskaffenhet varit oskiljaktigt blandade med andra varor efter leverans,
 • 5. Inköpsavtal för leverans av alkoholdrycker, vars pris avtalats vid avtalets ingående, men som kan levereras tidigast 30 dagar efter avtalets ingående, och vars nuvarande värde beror på marknadssvängningar över som företagaren inte har något inflytande över ,
 • 6. Köpavtal för leverans av ljud- eller bildinspelningar eller datorprogramvara i förseglad förpackning, om förseglingen tagits bort efter leverans,
 • 7. Inköpsavtal för leverans av tidningar och tidskrifter med undantag för prenumerationsavtal

Finansierat köp

Om du finansierar detta köp med ett lån och senare häver köpet är du inte längre bunden av låneavtalet, förutsatt att båda köpeavtalen utgör en ekonomisk enhet. Detta bör förutsättas särskilt om vi samtidigt är din långivare eller om din långivare utnyttjar vårt samarbete kring finansiering. Om vi redan har fått lånet när återkallelsen träder i kraft eller när varorna returneras, övertar din långivare sina rättigheter och skyldigheter enligt det finansierade köpeavtalet/låneavtalet som avtalats med dig angående de rättsliga konsekvenserna av avbeställningen eller returen. Det senare gäller inte om föremålet för detta köpeavtal är förvärv av finansiella instrument (t.ex. värdepapper, valuta eller derivat). Om du vill undvika en bindande skyldighet, använd då din ångerrätt och häv även låneavtalet, förutsatt att din ångerrätt fortfarande gäller.


Slut på tilbagekaldelse

 


icon-cookie-tire-bitten Vi använder kakor
Vi använder kakor på vår webbplats. Vissa är väsentliga, medan andra hjälper oss att förbättra denna webbplats och din upplevelse. Genom att klicka på ”Acceptera alla” samtycker du till användning av cookies och annan teknik för att bearbeta dina uppgifter. För mer information, se vår Dataskyddspolicy.
checkbox-essenziell Viktigt
checkbox-marketing Marknadsföring
checkbox-statistiken Statistik
checkbox-externe-medien Externa medier

Välj fordon

 • Fordon
 • Registreringsskylt